Andriala anual

És una herba biennal rarament perennant de 10-60 cm i arrel gruixuda. És erecta, ± ramificada, grisenca, pilosa amb pèls estel·lats curts i pèls simples. Les fulles són oblongues, enteres o ± dividides. Les basals, atenuades en pecíol, dentades o poc dividides; les caulinars mitjanes són lanceolades, dentades o una mica dividides, ordinàriament sèssils i més petites. La Inflorescència és corimbiforme, ± densa amb els capítols pedunculats, erectes abans de la floració. L’ involucre és cilíndric a la floració, amb bràctees cobertes de pèls estel·lats i pèls glandulífers. Les flors són totes ligulades, d’un groc pàl·lid, i no ultrapassen gaire l’involucre. Els fruits són aquenis d’1-1,3 mm, glabres i de color marró fosc.

  • Família: asteràcies o compostes
  • Ecologia: es fa als matollars, erms i indrets pedregosos de la terra baixa i muntanya mediterrània.
  • Rang altitudinal: 80 – 1070 m
  • Abundància al municipi: és present arreu del municipi, molt escàs o localment absent als vessants superiors, localitzat en els espais oberts i assolellats del sector mitjà i força abundant a la part inferior, sobretot en erms, marges i vores de camins.
  • Usos: és una herba sense cap aprofitament fora de ser pasturada ocasionalment pel ramat, o tallada per fer-ne un ram en el moment de la florida.
mapa_Andryala_integrifolia.png

Galeria d’imatges