Projecte / Qui som

Flora de Riells i Viabrea és una iniciativa nascuda l’any 2019 de la voluntat d’un grup de persones d’endegar un projecte vinculat a les plantes del municipi, i que fos obert a la participació de tothom que hi estigués interessat. Es tracta d’una flora en el sentit més ampli, que recull tant aspectes sobre la biologia i la distribució de les espècies, com altres informacions vinculades als seus usos i a les seves manifestacions artístiques (literatura, dibuix, pintura, música, fotografia…) o qualsevol altre coneixement local d’aquestes plantes.

El projecte es va iniciar a través de la prospecció de camp i s’ha anat ampliant gràcies a la creació de l’espai web i a l’aportació de dades, de fotografies i d’informacions de caire divers per part de les persones que hi col·laboren.

Al catàleg, la informació es presenta en forma de fitxes individuals per cadascuna de les espècies de flora vascular present al municipi. Podeu cercar qualsevol planta, consultar les famílies o veure un llistat de totes les espècies.

Col·laboradors/es

Catàleg florístic: Josep Maria Panareda, Pere Barnola i Josep Gesti.

Fotografies: Pep Alboquers, Angel Almuzara, Tania Alonso, Núria Alsina, Joan Alís, Joan Andreu, Debora Armenteros, Sergi Barnola, Jordi Bassols, Josep Lluis Berdonces, Jordi Bessa, Eulàlia Bufurull, Charo Cobo, Ivet Costa, Paquita Cruz, Àngels Delgado, Sara Dolz, Jordi Espar, Aurèlia Esteve, Mariona Fuentes, Diana Galí, Isabel Gallent, Juanjo Garcia, Montserrat Garcia, Sònia Garcia, Marta Giménez, Gabriel Huguet, Carles Ibarria, Neus Julià, Anna Llandrich, Anna Manich, Dolors Marsol, Jaume Martí, Josep Maspoch, Carlos Miranda, Marialu MuRu, Katarzyna Myszak, Sònia Pallarés, Josep Maria Panareda, José M. Pardo, Miquel Pascual, Alexandra Perandones, Glòria Planas, Joan Puig, Kris Van Puymbroeck, Jordi Puyuelo, Eden Ramírez, Joaquim Reberté, Glòria Ribas, Carles Rodriguez, Chus Rodway, Marc Rovira, Lourdes Siles, Laura Soley, Andrés Tello, Anna Tello, Susana Tonera, Begoña Travy, Mercè Vallicrosa, Margarida Vila i Katarzyna Żarnowiec.

Flora i cultura: Aurèlia Esteve, Mireia Boix, Neus Julià i Lídia Baronat.

Logotip: Pep Alboquers.

Mosaics d’imatges de capçaleres: Joaquim Reberté.